Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Τζαβέντ Ασλάμ: Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι επιχειρήσεις σκούπα δεν είναι λύση!


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο εκκαθάρισης του κέντρου της Αθήνας από τους μετανάστες, το οποίο προωθείται με επιχειρήσεις «σκούπα» και τη δημιουργία στρατοπέδων κράτησης. Δεκάδες είναι οι συλλήψεις των μεταναστών, οι οποίοι οδηγούνται στα κρατητήρια. «Δεν είναι τρόπος αυτός. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι λύση», δηλώνει στο tvxs.gr οΤζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, ενώ οι Πέτρος Κωνσταντίνου, από την «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή», και Θανάσης Κούρκουλας, από την Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό», καταγγέλλουν αντίστοιχα τις «ναζιστικές» πολιτικές και «σύγχρονα μακρονήσια».

«Οι επιχειρήσεις σκούπα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είχαν εμφανιστεί κατά την περίοδο Καραμανλή. Τώρα ξεκίνησαν και πάλι για να δείξουν στον κόσμο, προεκλογικά, ότι κάνουν δουλειά. Δεν είναι ο τρόπος αυτός. Δεν είναι η λύση.», αναφέρει στο tvxs.gr ο Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος σημειώνει πως αυτή τη φορά η αστυνομία αναζητά και συνεργάτες ανάμεσα στους μετανάστες.

«Δίνουν ένα χαρτζιλίκι σε κάποιους για να δουλέψουν για την αστυνομία. Μία μυστική συνεργασία, τους χρησιμοποιούν ως πληροφοριοδότες», τονίζει. 

Σχετικά με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και τις «παροχές» που υποστηρίζει η κυβέρνηση πως θα δίνονται στους μετανάστες, οι οποίοι θα κρατούνται σε αυτά, ο Τζαβέντ Ασλάμ απαντάει : «Λέμε όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Λένε πως σε αυτά θα παρέχονται κρεβάτια και γιατροί κ.α. Ρωτάμε το λόγο που αυτές οι παροχές πρέπει να δίνονται μέσα σε μία φυλακή. Αν τελικά μπορούν να δοθούν αυτές οι παροχές γιατί δεν δίνονται έξω από τα στρατόπεδα», τονίζει.

«Ζητάμε μόρφωση και δικαιώματα. Να μην κινδυνεύουμε να πεθάνουμε στις πλατείες από χτυπήματα της Χρυσής Αυγής και άλλων», σημειώνει ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην εγκληματικότητα που από το τελευταίο διάστημα αναφέρεται ως το βασικό πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας, ο Τζαβέντ Ασλάμ δηλώνει πως «η εγκληματικότητα χρησιμοποιείται προεκλογικά για να πάρουν ψήφους». «Δείχνουν τους μετανάστες για την εγκληματικότητα και αυτό δεν είναι σωστό. Το ότι η εγκληματικότητα οφείλεται στους μετανάστες είναι ένα πολύ μεγάλο ψέμα. Ένας εγκληματίας μπορεί να είναι από οπουδήποτε. Όποιοι είναι εγκληματίες, είτε είναι από Ελλάδα είτε είναι μετανάστες να συλληφθούν. Δεν έχουμε στηρίξει ποτέ τέτοιους ανθρώπους», προσθέτει.

Την ίδια στιγμή οι ρατσιστικές επιθέσεις αυξάνονται, όπως επιβεβαιώνει και ο Τζαβεντ Ασλάμ. «Οι ρατσιστικές συμμορίες δρουν και η πολιτεία υποστηρίζει πως ο κόσμος είναι ενοχλημένος», αναφέρει, συνδέοντας τις επιθέσεις με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις επιχειρήσεις σκούπα.

Όπως επισημαίνει μόλις ένας στους δέκα καταγγέλλουν στην αστυνομία επιθέσεις, καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν κουράγιο και πίστη στην αστυνομία «γιατί ξέρουν πως οι επιθέσεις θα κουκουλωθούν και η αστυνομία δεν θα κάνει τίποτα γιατί δεν θέλει να κάνει», όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Όταν σε έχουν χτυπήσει άσχημα φοβάσαι. Λες έξω έφαγα κλοτσιές, τώρα να πάω στην αστυνομία και να με βρίζουν. Ξέρουν πως η αστυνομία στηρίζει αυτό το σύστημα», τονίζει.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας καταγγέλλει ένα περιστατικό για να καταδείξει τον ρόλο της αστυνομίας. Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή 25 Μαρτίου στις 6μμ στη Πλατεία Συμηριώτη στη Ν.Ιωνία. Ο Τζαβέντ Ασλάμ και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καταγγέλλουν πως Πακιστανοί δέχτηκαν επίθεση από δύο άτομα, τα οποία όπως τους είπαν στη συνέχεια αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο «είναι δικοί μας». Οι δύο μετανάστες συνέχισαν να δέχονται χτυπήματα ακόμα και μετά την άφιξη της αστυνομίας, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Ιωνίας.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται σε σχετική ανακοίνωση, οι Πακιστανοί χτυπήθηκαν και πάλι στο αστυνομικό τμήμα, ενώ ένας μετανάστης που έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα για να παραδώσει τα απαιτούμε έγγραφα, δέχτηκε επίθεση στην είσοδο. Τραυματίες είναι οι Βασίμ, Αμερ, Φαλάκ, Ναβίτ και Νάσιρ.


Το tvxs.gr μίλησε με τον Πέτρο Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, για τα τελευταία γεγονότα, τα στρατόπεδα κράτησης και τις επιχειρήσεις σκούπα. «Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι πανικόβλητη. Η σύγκρουσή της με το εργατικό κίνημα και τη νεολαία την έχει βάλει σε πλήρη απομόνωση και αναζητά διέξοδο μέσω αποπροσανατολισμού του κόσμου. Παίζουν το χαρτί του ρατσισμού, με ένα χαρτί φρίκης, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που θυμίζουν Χίτλερ και Ναζί. Αυτές οι πολιτικές θυμίζουν Άουσβιτς», τονίζει στο tvxs.gr ο Πέτρος Κωνσταντίνου.

«Αυτές οι πολιτικές όχι απλά δεν συνάδουν με πολιτισμό και ανθρωπισμό, αλλά είναι χυδαία επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη και τα δικαιώματά της. Το να μας λένε πως αυτά είναι μέτρα για να ανακόψουν την άνοδο των νεοναζί είναι προκλητικό. Τον Χίτλερ δεν τον σταμάτησαν αυτοί που έστελναν τους Εβραίους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτές είναι πολιτικές που τρέφουν το αυγό του φιδιού», σημειώνει. 

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να απαντήσουμε στην φτώχεια, τις πολιτικές του μνημονίου που τινάζουν την ανεργία στα ύψη. Η απόγνωση, η φτώχια και η περιθωριοποίηση οδηγεί τον άνεργο και τον φτωχό στην εγκληματικότητα για να επιβιώσουν. Θα πρέπει να κάνουμε ένα εργατικό κίνημα όλοι μαζί, Έλληνες και μετανάστες, φτωχοί, άνεργοι. Αυτό δημιουργεί την ελπίδα», αναφέρει και προσθέτει:

«Η Αθήνα δεν ρημάζει λόγω των μεταναστών αλλά λόγω της φτώχειας. Δεν μπορούμε να δείχνουμε μόνο τον μετανάστη για την υποβάθμιση των πόλεων. Αυτός που τρώει από τον σκουπιδοτενεκέ δεν είναι μόνο ο μετανάστης, είναι όλοι οι άνεργοι και οι εξαθλιωμένοι. Εμείς δεν κλείνουμε τα μάτια μας βλέπουμε συνολικά την εικόνα που έχει φέρει η πολιτική του μνημονίου και η απάντηση είναι στέγη για όλους δουλειά για όλους φαγητό για όλους».

«Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι και η νεολαία έρχονται να συνεχίσουν τις μάχες που έδωσαν το προηγούμενο διάστημα ώστε να καεί και το χαρτί του ρατσισμού, μαζί με το ίδιο το μνημόνιο», καταλήγει ο Πέτρος Κωνσταντίνου.


Ο Θανάσης Κούρκουλας, από την κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό», αναφερόμενος στην εγκληματικότητα, επισημαίνει, μιλώντας στο tvxs.gr, πως αυτή «δεν οφείλεται στα γονίδια ή την προέλευση κανενός αλλά στη φτώχεια και την εξαθλίωση που φέρνει το μνημόνιο».

Εξάλλου, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την ΕΛΑΣ που παρουσιάζει ο Θανάσης Κούρκουλας, το 2011 για διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων, είχαν συλληφθεί συνολικά 16.707 δράστες, από τους οποίους ποσοστό 56,3% ήταν έλληνες και ποσοστό 43,7% αλλοδαποί, κυρίως από βαλκανικές και κεντροευρωπαϊκές χώρες.

Σχετικά με τα στρατόπεδα κράτησης τονίζει πως πρόκειται για «απάνθρωπα αντιδημοκρατικά σύγχρονα μακρονήσια, που ξοδεύουν πόρους από τον πιο κουτσουρεμένο προϋπολογισμό των τελευταίων δεκαετιών, την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις μετατρέπονται σε φιλανθρωπικά επιδόματα».

«Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που τώρα εκφράζεται με τις επιχειρήσεις σκούπα και τα στρατόπεδα είναι βούτυρο στο ψωμί των οργανωμένων φασιστικών συμμοριών για να στρατολογήσουν νέα μέλη στα τάγματα εφόδου τους. Δεν αφορά ολόκληρη την κοινωνία, ούτε την πλειοψηφία. Αφορά κάποια ακροατήρια ρατσιστικά και ξενοφοβικά, στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι φασιστές με εξαιρετική ευκολία πλέον εξαιτίας του γενικού κλίματος που αναπαράγεται από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ», τονίζει.

Ο Θανάσης Κούρκουλας αναφέρεται και στις ρατσιστικές επιθέσεις που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα επισημαίνοντας πως οι περισσότερες από αυτές είναι «οργανωμένες». «Ακόμα και στην περίπτωση που γίνονται από κάποιες συμμορίες νέων, που δεν έχουν οργανωτικούς δεσμούς με τη Χρυσή Αυγή και άλλες τέτοιες ομάδες, στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν ένας δύο, που έχουν οργανωτικούς δεσμούς και της καθοδηγούν», σημειώνει.

Για την Χρυσή Αυγή και τη δημοσκοπική ενίσχυσή της αναφέρει πως «θα πρέπει να γίνει γνωστό πως είναι μία συμμορία νεοναζί δολοφόνων» και εκτιμά πως ακόμα και «αν μία μερίδα του κόσμου έχει ξενοφοβικά χαρακτηριστικά δεν θα θέλει να ταυτιστεί με νεοναζί συμμορίες». «Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ένα αυξημένο ποσοστό δεν συμπεριλαμβάνουν μόνο κόσμο που ξέρει. Συμπεριλαμβάνουν και κόσμο που δεν ξέρει τι συμβαίνει», αναφέρει.

«Καλούμε κάθε οργάνωση, τα συνδικάτα, τις μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις τους πολιτικούς φορείς που έχουν ταχθεί ενάντια στη μνημονιακή βαρβαρότητα, τους τοπικούς φορείς που εμπαίζονται και κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να αντιταχθούμε από κοινού στην επιχείρηση μετατροπής της Ελλάδας σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης», καταλήγει.



Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Άγρια δολοφονία ομοφυλόφιλου στο Σαντιάγο από νεοναζί!



Τη θέσπιση νόμου που θα επισύρει βαρύτερες ποινές για εγκλήματα μίσους με υπόβαθρο τη σεξουαλική ταυτότητα ζητά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από την κυβέρνηση της Χιλής, μετά το θάνατο ενός 24χρονου ομοφυλόφιλου που ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε από τέσσερις νεοναζί.

Ο Ντανιέλ Σαμούντιο δέχθηκε άγρια επίθεση στις 3 Μαρτίου στο Σαντιάγο και 25 ημέρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας γι’ αυτήν την εγκληματική πράξη βίας, η οποία στέρησε τη ζωή από αυτόν τον νεαρό άνδρα και καλούμε το χιλιανό Κογκρέσο να ψηφίσει νόμο κατά των διακρίσεων, κυρίως όταν αυτές στηρίζονται στις σεξουαλικές προτιμήσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας Ρούπερτ Κόλβιλ.

«Καλούμε επίσης τη Χιλή να προωθήσει νόμο για τα εγκλήματα μίσους που θα προβλέπει ότι το μίσος που έχει πολλά κίνητρα, μεταξύ των οποίων οι σεξουαλικές προτιμήσεις και η σεξουαλική ταυτότητα, θα συνιστά έναν επιβαρυντικό παράγοντα ενώπιον της Δικαιοσύνης» προσέθεσε.

Φωτογραφίες του Σαμούντιο, οι οποίες δημοσιεύτηκαν από την οικογένειά του, δείχνουν ότι ο νεαρός άνδρας δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ φέρει και σημάδια από εγκαύματα από τσιγάρα. Το σώμα του έφερε επίσης σημάδια από νεοναζιστικά σύμβολα και συνθήματα.

Το έγκλημα αυτό σημειώνεται την ώρα που αρχίζει να προωθείται το θέμα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στη χώρα: ο πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα παρουσίασε το 2011 νομοσχέδιο περί οικογένειας, το οποίο καταλήγει με την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Όμως το νομοσχέδιο αυτό καθυστερεί να εξεταστεί στο Κοινοβούλιο.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν και τραυμάτισαν φοιτητές στο Μαθηματικό Αθήνας!




Περίπου 30 μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", αλλά και φοιτητές της κυπριακής φοιτητικής οργάνωσης "ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ" εισέβαλλαν, σήμερα Πέμπτη λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, στο χώρο του Μαθηματικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Ζωγράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με ρόπαλα, κράνη - μέχρι και τσεκούρια - επιτέθηκαν σε φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΝΑΡ) που βρίσκονταν σε συνέλευση του τμήματος, ενώ υπήρξαν και 3 τραυματισμοί.

Αρχικά πήγαν στο χώρο του Μαθηματικού Τμήματος κι αφού κατέστρεψαν τα τραπεζάκια της ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ), της ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) και των ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλετική Αριστερά) κι αφού χτύπησαν τους 2 φοιτητές που βρίσκονταν εκεί, στη συνέχεια κυνήγησαν όποιον βρήκαν μπροστά τους.

Λίγα λεπτά μετά, πέρασαν στο Φυσικό Τμήμα που συνορεύει με το Μαθηματικό για να βρουν και εκεί φοιτητές, αφού την ίδια ώρα διεξαγόταν Γενική Συνέλευση.

Οι φοιτητές που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν, μετά από λίγη ώρα, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ ένας από αυτούς αντιμετωπίζει πρόβλημα επιληψίας.

Για την επίθεση εξέδωσε ανακοίνωση Τύπου η Νεολαία του Συνασπισμού πριν από λίγη ώρα. Διαβάστε αναλυτικά:

"Σαράντα ακροδεξιά-νεοφασιστικά στοιχεία εισέβαλαν στη σχολή της Φυσικομαθηματικής, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών, οπλισμένοι με τσεκούρια και λοστούς. Δύο φοιτητές οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένοι, αφού δέχτηκαν την επίθεση των ακροδεξιών ομάδων, οι οποίοι προκάλεσαν και υλικές καταστροφές στα τμήματα του Μαθηματικού και του Φυσικού, παραπέμποντας σε πρακτικές της Χρυσής Αυγής.

Είναι προφανές πως οι επιθέσεις αυτές έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν την αγωνιζόμενη νεολαία, αλλά και να «νομιμοποιήσουν» την αστυνομική παρουσία στις σχολές. Καμία ανοχή στο παρακράτος και το νεοφασισμό. Το φοιτητικό κίνημα θα δώσει τη δική του απάντηση απέναντι σε όλους εκείνους που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της νεολαίας".

Στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών και στο Ρέθυμνο;




Σύμφωνα με το nooz.gr δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών έχει προγραμματιστεί να δημιουργηθεί και στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο.

Το δημοσίευμα αναλυτικά:

Έχοντας εξασφαλίσει ένα “ναι” και δεκάδες “όχι” στα σχέδια για μετατροπή παλαιών στρατοπέδων σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προχωρά στην αξιολόγηση των 35 ανενεργών στρατοπέδων που έχει υποδείξει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τρία στρατόπεδα θα μετατραπούν σε κέντρα για μετανάστες στην περιφέρεια Αττικής, μετά και το “πράσινο φως” που έδωσε το περιφερειακό συμβούλιο. Πρόκειται, για δύο όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της ΝΕΤ και πιο συγκεκριμένα στην Πάρνηθα και ένα στην Κερατέα. Τα περισσότερα υποψήφια στρατόπεδα βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα 10 από αυτά βρίσκονται στον Έβρο στις περιοχές, Καρωτή, Χελιδόνα, Μεταξάδες, Καστανιές, Νεοχώρι, Βρυσικά, Κήποι και Ασημένιο.

Στο νομό Θεσσαλονίκης υποψήφια για κέντρα μεταναστών είναι στρατόπεδα σε Θέρμη, Διαβατά και Λαγκαδίκια, στο νομό Σερρών σε Κερδύλλια, Αχλαδοχώρι και Πεντάλοφο, ενώ από δύο στρατόπεδα θα χρησιμοποιηθούν στους νομούς Κοζάνης, Ημαθίας και Δράμας.

Τα υπόλοιπα κέντρα θα δημιουργηθούν στη Φλώρινα, στην Πέλλα, στην Καστοριά, στη Σκύδρα, στη Ροδόπη, στην Κω και στο Ρέθυμνο.

Σύσκεψη για το θέμα είχε νωρίτερα την Τετάρτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη κ.α.

Στο μεταξύ ξεκινούν και οι “επιχειρήσεις σκούπα” στο κέντρο της Αθήνας, στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει η ομάδα “ΔΙΑΣ”, η οποία – όπως έγινε γνωστό – θα ενισχυθεί τις ερχόμενες ημέρες με 1000 άτομα.

Σε πρώτη φάση οι μετανάστες θα μεταφέρονται στο Κέντρο Αλλοδαπών και στη συνέχεια – όταν ετοιμαστούν – στα “Κέντρα Φιλοξενίας”.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Και «στρατόπεδα» και επιχειρήσεις «σκούπα» σε... διαμερίσματα!


Ένα περίπου μήνα πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση αποφασίζει να «λύσει» το πρόβλημα της μετανάστευσης. Εκτός από τα 30 κέντρα κράτησης μεταναστών σε όλη τη χώρα που προανήγγειλε η κυβέρνηση, αρχίσουν από σήμερα και εντατικές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη μεταναστών που δεν διαθέτουν έγγραφα εισόδου και παραμονής.

Μάλιστα, για το σκοπό αυτό, από τη Δευτέρα η ομάδα ΔΙΑΣ της Άμεσης Δράστης ενισχύεται με χίλιους νέους αστυνομικούς.

Η απόφαση για την επιχείρηση «σκούπα» ελήφθη σε σημερινή σύσκεψη που έγινε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στην οποία πήραν μέρος η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ. Όπως έγινε γνωστό οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν τα χαρακτηριστικά όσων οργανώθηκαν κατά το παρελθόν για το ίδιο πρόβλημα, αλλά θα εστιαστούν σε περιοχές στις οποίες ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ενοικιάσει διαμερίσματα για να διαμένουν μαζί δεκάδες μετανάστες.

Επίσης, οι επιχειρήσεις αυτές θα γίνονται το πρωί και το απόγευμα, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες.

Οι αλλοδαποί που θα συλληφθούν για παράνομη είσοδο στη χώρα, λόγω της μη λειτουργίας ακόμη των κέντρων κράτησης, θα οδηγούνται στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως, νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Όθωνας, δήλωσε πως εφόσον οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις είναι σε σχετικά καλή κατάσταση το πρώτο κέντρο μεταναστών θα λειτουργήσει σε 30 έως 45 ημέρες. Σύμφωνα με τον κ. Όθωνα, το έργο της αναμόρφωσης των εγκαταστάσεων που υπάρχουν (π.χ. στρατόπεδα που δεν χρησιμοποιούνται πια) σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών θα αναλάβει το ίδιο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Εν μέσω αυτής της κινητικότητας κατά των μεταναστών, οι ακροδεξιοί της Χρυσής Αυγής δηλώνουν αντίθετοι στα κυβερνητικά σχέδια, απαιτώντας μαζικές απελάσεις και παρεμπόδιση της εισόδου των μεταναστών στη χώρα με διασπορά ναρκών και Ειδικών Δυνάμεων σε όλη την περιοχή του Έβρου.

Ειδικότερα, το κόμμα της Χρυσής Αυγής που βλέπει τα ποσοστά του να αυξάνονται σπεκουλάροντας πάνω στο σοβαρό ζήτημα της μετανάστευσης προχωρά σε κήρυγμα μίσους εναντίον των μεταναστών, υποστηρίζοντας ότι «τα σύνορά μας στον Έβρο είναι σουρωτήρι και καθημερινά εισβάλουν στην Ελλάδα ανενόχλητοι περισσότεροι από 300 λαθρομετανάστες» και προτείνοντας απαράδεκτες «άμεσες και ριζικές ενέργειες». Μεταξύ άλλων, η Χρυσή Αυγή προτείνει καταγγελία της συνθήκης της Οττάβα και εκ νέου διασπορά των ελληνικών ναρκοπεδίων, μεταφορά Ειδικών Μονάδων του Ελληνικού Στρατού στον Έβρο και τη μετατροπή σε ιδιώνυμο όποιου εγκλήματος τελεί παράνομος αλλοδαπός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης χαρακτήρισε τη δημιουργία των κέντρων κράτησης «προεκλογικό πυροτέχνημα σε βάρος της περιφέρειας» από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. «Κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό με το θέμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών. Το όλο θέμα είναι αστείο», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του, ενώ εξέφρασε την απορία του για το «πώς ο κ. Παπαδήμος επέτρεψε να εμπλακεί το όνομα του σε μια τέτοια υπόθεση».

Επισήμανε παράλληλα ότι δεν υπάρχει άλλη λύση στο πρόβλημα, πέρα από τις απελάσεις. «Να εφαρμόσουμε τη ποσόστωση που ισχύει και από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή 2 - 2,5% και οι υπόλοιποι λαθρομετανάστες να φύγουν», σημείωσε. Πρότεινε επίσης να εκδώσει η χώρα μας ταξιδιωτικά έγγραφα και να τα δώσει στους παράνομους μετανάστες προκειμένου να φύγουν στην Ευρώπη.

Πηγή

Ανακοίνωση του Στεκιού Μεταναστών για τα γεγονότα της 25ης Μαρτίου!

Όσο κι αν επιτίθεται η βαρβαρότητα, οι αντοχές μας θα τους τρομάζουν







Σπάνια η παγκόσμια ιστορία έχει να προσφέρει σκηνές, όπως αυτές των Χανίων την 25η Μαρτίου, όπου αντί να παρελάσουν μαθητές, πρωταγωνίστησαν τα ΜΑΤ και εκατοντάδες ασφαλίτες, με διαταγή να παριστάνουν και τους θεατές που χειροκροτούν. Ίσως να υπάρχει κάποιο προηγούμενο σε καμιά λατινοαμερικάνικη μπανανία, λίγο πριν η λαομίσητη τοπική χούντα αντικατασταθεί από κάποια άλλη. Γιατί στην πραγματικότητα σε δικτατορίες και αντιδημοκρατικές εκτροπές παραπέμπουν τα χωρίς προηγούμενο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και το όλο σκηνικό. 

Στα Χανιά, το σκηνικό ήταν από νωρίς στημένο και έτοιμο. Αστυνομικοί σε ρόλους φύλακα, να σταματούν και να ερευνούν οτιδήποτε φάνταζε “ύποπτο” στα μάτια τους. Μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι, άνεργοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, συμπλήρωναν το προφίλ του “κακού”, που θέλει να διαλύσει την παρέλαση. Το σημείο συγκέντρωσης ήταν το ρολόι, στην οδό Δημοκρατίας. Πλήθος κόσμου άρχισε να εμφανίζεται, μοιράζοντας κείμενα και προκηρύξεις, ωστόσο κανένας δεν θα φανταζόταν τι θα συνέβαινε συνέχεια.

Η παρέλαση ξεκίνησε, τα συνθήματα καθ όλη τη διάρκεια της ακούγονταν δυνατά. Οι αστυνομία άλλαξε την καθιερωμένη διαδρομή, αναγκάζοντας τους μικρούς μαθητές που παρέλαυναν να στρίψουν στην οδό Πλουμιδάκη και να διαλυθεί μετά από λίγα μέτρα.. Οργισμένος ο παρευρισκόμενος κόσμος βγήκε στο δρόμο για να αντιδράσει και η απάντηση των αστυνομικών ήταν άμεση, με αναίτια ρίψη δακρυγόνων και συλλήψεις 3ατόμων. Συνοπτικά οι κατηγορίες των 3 που συνελήφθησαν: εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, στάση, και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, επειδή φωτογράφιζαν τα επεισόδια. Η πορεία-αλληλεγγύης κατευθύνθηκε στο αστυνομικό μέγαρο όπου εξέφραζε την αλληλεγγύη της στους 3 άδικα συλληφθέντες, μετά από ψευδείς μαρτυρίες των αστυνομικών. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ασφυκτική και θύμιζε άλλες εποχές, καθώς απειλές και χειρονομίες είχαν τον πρώτο λόγο. Το μένος όμως των υπαλλήλων της “προστασίας του πολίτη” δεν είχε φανεί ακόμη. Οι 3 συλληφθέντες μετά από αρκετές ώρες κράτησης τους στο αστυνομικό μέγαρο, οδηγηθήκαν στον εισαγγελέα, προκειμένου να αποδοθούν οι κατηγορίες. Ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στη συνέχεια, από τη πλατεία δικαστηρίων η πορεία κατευθύνθηκε στο κουμ-καπί μέσω της Ηρώων Πολυτεχνείου, με ασφυκτική τη παρουσία της αστυνομίας, η οποία εξαπέλυε απειλές στους συγκεντρωμένους. Όταν η πορεία, διέσχιζε το κουμ-καπι, από καφετερία βγήκαν μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι δήλωσαν στο πλήθος χαρακτηριστικά “αν περάσετε από εδώ θα σας γεμίσουμε τρύπες”. Τραπέζια και καρέκλες, άρχιζαν να εκσφενδονίζονται προς το πλήθος, προκαλώντας πανικό. Η αστυνομία ενήργησε αμέσως συλλαμβάνοντας 40 διαδηλωτές (ανάμεσά τους πολλοί μαθητές).

Στη συνέχεια πολίτες, βλέποντας την βίαιη αντίδραση των αστυνομικών, έκριναν σωστό να παρέμβουν και να υπερασπιστούν τους 40 συλληφθέντες. Το αποτέλεσμα, να συλληφθούν και να οδηγηθούν κι αυτοί στο αστυνομικό μέγαρο, συνολικά 62 άτομα, τα οποία και αφέθηκαν ελεύθερα τα μεσάνυχτα! Καθ όλη τη διάρκεια της κράτησης τους, πλήθος κόσμου έδειχνε την αλληλεγγύη του, έξω από το αστυνομικό μέγαρο.

Μετά από αυτά τα γεγονότα, τα επιχειρήματα της σταθερότητας και της ασφάλειας από μεριάς του κράτους καταρρέουν.

Η τηλεοπτική τρομοκρατία όλο το προηγούμενο διάστημα, τα κιγκλιδώματα-φράχτες που προστάτευαν τους αυτοαποκαλούμενους σωτήρες της χώρας, η στρατικοποίηση της καταστολής, το όργιο των προληπτικών προσαγωγών και των συλλήψεων, η δίχως προηγούμενο αστυνομική βία, η ρίψη χημικών δε θα έλεγε κανείς πως τόνωσαν το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες.

Το κράτος μας έχει αποδείξει, κι αυτό έχει ενταθεί την περίοδο του μνημονίου, πως για να επιβάλλει τα σκληρά μέτρα θέτει ως προϋπόθεση το φόβο και την τρομοκρατία του λαού.

Η δημόσια ασφάλεια πια ταυτίζεται με μια αυξανόμενη κρατική βία εναντίον όλων μας. Και αφορά όλους μας, γιατί όσοι βρεθήκαμε τη μέρα της παρέλασης στην οδό Δημοκρατίας(…) καταλάβαμε πως η άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής δεν ήταν μόνο εναντίον εκείνων που συνήθως τα Μ.Μ.Ε εμφανίζουν ως κίνδυνο της κοινωνίας, αλλά εναντίον όλου του χανιώτικου λαού. Μωρά, ηλικιωμένοι, μαθητές, εργαζόμενοι και άνεργοι έτρεχαν να προφυλαχτούν από τα χημικά και τη μανία των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Οι συλλήψεις συντρόφων και συναγωνιστών και η τρομοκρατία όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, αλλά μας δυναμώνουν και μας εξοργίζουν, μας δείχνουν ότι κάτι κάνουμε σωστά.

Παλεύουμε για να μην επελαύνει και επίσημα ο φασισμός αύριο.

Ο λαός οφείλει να αγωνιστεί!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ



Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών 

(δείτε το βίντεο)

Πηγή: Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Εξαγγελίες Μιχ. Χρυσοχοϊδη: νομοθεσία για 30 στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών!


Σε ψηφοθηρία με το μεταναστευτικό ζήτημα έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, που μέσα σε λιγότερες από πέντε ημέρες διά στόματος υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έχει εξαγγείλει δύο φορές την ίδρυση κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών ανά περιφέρεια, "ανεβάζοντας" κάθε φορά τον αριθμό των κέντρων κράτησης, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για έξοδο της χώρας από τη συνθήκη Σένγκεν τον Ιούνιο. Στις χθεσινές δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τους περιφερειάρχες της ηπειρωτικής χώρας, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα φέρει πρόταση νόμου και πράξη νομοθετικού περιεχομένου ως πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου όλα τα κέντρα φιλοξενίας, τρία σε κάθε περιφέρεια, να νομοθετηθούν πριν τις εκλογές.

Αντιδράσεις από περιφερειάρχες και τοπικές κοινωνίες

Στα κέντρα αυτά θα κρατούνται κατά μέσο όρο 1.000 μετανάστες που θα έχουν συλληφθεί στις επιχειρήσεις - "σκούπα" και θα περιμένουν ουσιαστικά την απελασή τους. Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε στους περιφερειάρχες το σχέδιο της κυβέρνησης και έδωσε στους περιφερειάρχες προθεσμία μίας εβδομάδας για να υποδείξουν χώρους για την κατασκευή των κέντρων. Θα συνεργαστεί, δήλωσε, και με το υπουργείο Άμυνας για το ίδιο θέμα. Σχετικά με τη χρηματοδότηση, είπε πως η Κομισιον έχει δώσει 250 εκατομμύρια ευρώ για την τριετία 2011-2013, από τα οποία έχουν ξοδευτεί μόνο τα 40.

Δεν παρέλειψε να μιλήσει για "βόμβα δημόσιας υγείας" αναφερόμενος στους μετανάστες που εργάζονται παράνομα σε επιχειρήσεις εστίασης, για κακούς μετανάστες που διώχνουν "τους καλούς και νόμιμους" και ανέλυσε τους τρόπους λειτουργίας και φύλαξης των εγκαταστάσεων καθώς και τα οικονομικά ωφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, στις οποίες θα δημιουργηθούν έως και 1.000 θέσεις εργασίας. Αναλυτικότερα, προανήγγειλε ότι για κάθε κέντρο θα συστήνεται αστυνομικό τμήμα, δύναμης 150 αστυνομικών, οι οποίοι θα τοποθετούνται με κριτήριο και την εντοπιότητα. Θα υπάρχουν, επίσης, 250 άτομα, 70 άτομα εσωτερικής φύλαξης, από ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης. Σύμφωνα με το σχέδιο που δόθηκε στους περιφερειάρχες, οι χώροι εκτός από το προσωπικό θα έχουν και κάμερες και τριπλή περίφραξη τύπου NATO (η εξωτερική θα έχει κονσερτίνα) ύψους 3 μέτρων.

Ωστόσο, την ίδια ώρα που ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης διευκρινίζει πως το μέτρο "δεν είναι άμεσο, είναι ένα θέμα μεσο-μακροπρόθεσμο", απειλεί πως, αν δεν ληφθούν μέτρα, τον Ιούνιο είναι πιθανή η έξοδός μας από τη συνθήκη Σένγκεν, με "καταστρεπτικές συνέπειες".

Στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί ο υπουργός απάντησε πως είμαστε μεν σε διάλογο, αλλά "οι νόμοι ψηφίζονται και ισχύουν για όλους τους Έλληνες".

Από την πλευρά των περιφερειαρχών, ο Γ. Σγουρός της Αττικής συμφώνησε και μίλησε για "ιδιότυπο ρατσισμό, μακριά από μένα και όπου θέλει ας είναι". Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός, εξέφρασε την αντίρρησή του, σημειώνοντας πως στη Θεσσαλία δεν υπάρχει κανένα στρατόπεδο που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο, και χαρακτήρισε την παράνομη μετανάστευση "ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στην Ευρώπη". Αντίθετος είναι και ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Α. Κατσιφάρας, τονίζοντας ότι η όποια συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται ερήμην της κοινωνίας και χωρίς στοιχειώδη διαβούλευση, ενώ όλοι οι περιφερειάρχες παρέπεμψαν σε έκτακτα περιφερειακά συμβούλια για το θέμα.

Η τοπική κοινωνία της Κοζάνης δε, έχει ξεσηκωθεί και χθες έγιναν κινητοποιήσεις από κατοίκους στον χώρο του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου Νεάπολης.

ΣΥΝ: Όχι στην εμπέδωση ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων

"Οι σημερινές προτάσεις της κυβέρνησης προσπαθούν να καλύψουν ανεπιτυχώς το κενό μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής και να διαμορφώσουν το περιεχόμενο μιας άλλης πολιτικής ατζέντας βαδίζοντας προς τις εκλογές", σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ και εκφράζει την αντίθεσή του στη δημιουργία στρατοπέδων κράτησης μεταναστών, που οδηγεί στην εμπέδωση ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων. Σαν διέξοδο στο υπαρκτό ζήτημα της μετανάστευσης αντιπροτείνονται μέτρα που υποδεικνύονται από το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, όπως δημιουργία ανοιχτών ξενώνων στέγασης και φιλοξενίας όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων προς τις χώρες που επιθυμεί να φτάσει η συντριπτική πλειοψηφία των εισερχόμενων μεταναστών, γρήγορη διαδικασία παραλαβής των αιτήσεων ασύλου από τις αρχές και επιτάχυνση όλων των διαδικασιών για την έκδοση των σχετικών αποφάσεων, τροποποίηση της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ ώστε όλη η Ευρώπη να γίνει ενιαίος χώρος υποδοχής και να οργανωθεί με ορθολογικό τρόπο η διαχείριση του ζητήματος με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το ΚΚΕ μιλά για μια ακόμα πλευρά της γενικότερης ανελέητης επίθεσης στα δικαιώματα ντόπιων και ξένων εργαζομένων, που δεν στοχεύει στην ανακούφιση από τα εκρηκτικά προβλήματά τους. Οι επιχειρήσεις - "σκούπα", οι μαζικές συλλήψεις και απελάσεις των μεταναστών, θα συνοδευτούν με ένταση της τρομοκρατίας και της καταστολής, με χτύπημα των δικαιωμάτων τόσο των ντόπιων όσο και των ξένων εργαζομένων, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Από τους Οικολόγους Πράσινους, ο συνεκπρόσωπος Τύπου, Τάσος Κρομμύδας, δήλωσε: «Για να αντιμετωπίσει ένα κοινωνικό πρόβλημα, η κυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων προτείνει ουσιαστικά τη δημιουργία πολλών νέων φυλακών. Ας ελπίσουμε πως δεν θα προτείνει παρόμοια αντιμετώπιση και για τα υπόλοιπα κοινωνικά προβλήματα».

'' Τι κοινό έχει η Ελλάδα με την Γερμανία του Χιτλερ;''


Στη Φλόριντα νόμος επιτρέπει φόνο εφήβου!

Να μερικά παραδείγματα για όσους υποστηρίζουν την κατοχή όπλων και τις πολιτοφυλακές..



Ορλάντο. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες, τις φοιτητικές διαδηλώσεις αλλά και χιλιάδες αναρτήσεις στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αποφάσισε να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου ενός 17χρονου Αφροαμερικανού που έπεσε νεκρός από τα πυρά αρχηγού ομάδας κατοίκων για την προστασία της γειτονιάς, που έως σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο 17χρονος Τρεϊβόν Μάρτιν σκοτώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στο εύπορο προάστιο Σάνφορντ της Φλόριντα, όταν ο Ισπανόφωνος Τζον Ζίμερμαν, αρχηγός της ομάδας προστασίας, τον εντόπισε να περπατάει στον δρόμο επιστρέφοντας σπίτι του αφού είχε αγοράσει από παντοπωλείο γλυκίσματα και αναψυκτικά. O Ζίμερμαν κάλεσε την υπηρεσία άμεσης ανάγκης και κατήγγειλε ότι βλέπει έναν «πραγματικά πολύ ύποπτο νέο. Βρέχει κι αυτός περπατάει και κοιτάει γύρω του». Ο τηλεφωνητής ρώτησε τον Ζίμερμαν εάν ακολουθεί τον άγνωστο κι αυτός απάντησε καταφατικά, οπότε του συνέστησε να σταματήσει. Λίγο αργότερα το κέντρο δέχθηκε κλήσεις για έντονη λογομαχία και πυροβολισμούς ενώ, όπως έλεγαν, ακούσαν κάποιον να καλεί σε βοήθεια. Η μητέρα του δολοφονηθέντος αναγνώρισε ότι η φωνή που καλούσε σε βοήθεια ανήκε στον γιο της.

H αστυνομία αρνήθηκε να συλλάβει τον Ζίμερμαν επικαλούμενη νόμο του 2005 που επιτρέπει σε όποιον θεωρεί ότι κινδυνεύει να πέσει θύμα εγκλήματος να χρησιμοποιήσει θανατηφόρα μέσα προστασίας. Η ίδια νομοθεσία επεκτάθηκε από τον πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα, Τζεμπ Μπους, και ισχύει για την προστασία του σπιτιού. Το βράδυ της Δευτέρας ο σημερινός κυβερνήτης ζήτησε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης της πολιτείας να βοηθήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα, όμως, με νομικούς, θα είναι πολύ δύσκολο να καταδικαστεί ο Ζίμερμαν εφόσον δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας να καταθέσει ότι ο δράστης δεν κινδύνευε.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ημέρα παρελάσεων με 299 προσαγωγές και 40 συλλήψεις!




Άλλαξαν πλέον τα πράγματα στις παρελάσεις.
Δεν ήταν, τουλάχιστον φέτος, τιμή για την 25η Μαρτίου αλλά απολογισμός από πεδίο μάχης.
Συνολικά είχαμε 299 προσαγωγές και 40 συλλήψεις, σε όλη τη χώρα.

Ιδού ο απολογισμός της 25ης μαρτίου σε ολόκληρη την χώρα:

- Αθήνα: 1 σύλληψη και 29 προσαγωγές
- Θεσσαλονίκη: 47 προσαγωγές
- Κομοτηνή: 9 προσαγωγές 1 σύλληψη
- Αλεξανδρούπολη: 5 προσαγωγές
- Ξάνθη: 1 προσαγωγή
- Λέσβος: 18 προσαγωγές
- Χίος: 5 προσαγωγές
- Σάμος: 14 προσαγωγές
- Φλώρινα: 20 προσαγωγές
- Ιωάννινα: 2 προσαγωγές
- Θεσπρωτία: 1 προσαγωγή
- Βόλος: 8 προσαγωγές
- Λάρισα: 3 συλλήψεις για εξύβριση και αντίσταση
- Σέρρες: 15 προσαγωγές
- Βέροια: 29 συλλήψεις και 3 προσαγωγές
- Ρέθυμνο: 1 προσαγωγή
- Χανιά: 3 συλλήψεις
- Ηράκλειο: 5 προσαγωγές
- Πάτρα: 54 προσαγωγές
- Πύργος: 7 προσαγωγές
- Φθιώτιδα: 13 προσαγωγές
- Θήβα: 3 προσαγωγές
- Τρίπολη: 10 προσαγωγές
- Σπάρτη: 5 προσαγωγές
- Καλαμάτα: 3 προσαγωγές
- Χαλκίδα: 6 προσαγωγές
- Λειβαδιά: 7 προσαγωγές

Φωτιά άναψε στη ΔΗΜΑΡ η δήλωση Γιομπαζολιά για το μεταναστευτικό!




Αντιδράσεις προκαλούν στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ οι απόψεις του προαλειφόμενου για υποψήφιου στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας – εκ μέρους του συνεργαζόμενου σχήματος των«Ελεύθερων Πολιτών» - Μάκη Γιομπαζολιά για το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με τον Θέμη Δημητρακόπουλο, μέλος τηςΚεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Γιομπαζολιάς, μιλώντας στοEXTRA-3, πρότεινε την εκτόπιση των «λαθρομεταναστών» σε στρατόπεδα που θα δημιουργηθούν σε ξερονήσια του Αιγαίου. Ο κ. Δημητρακόπουλοςχαρακτηρίζει απαράδεκτη την πρόταση του κ. Γιομπαζολιά.

«Θέσεις σαν κι αυτή απέχουν από την αντίληψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το αξιακό περιεχόμενο της Αριστεράς, για τα θέματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση και τα συνακόλουθα προβλήματα. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα ξερονήσια θυμίζουν άλλες εποχές που πιστεύαμε ότι έχουμε αφήσει πίσω μας οριστικά» επισημαίνει ο κ. Δημητρακόπουλος.

Τα υπαρκτά προβλήματα στο θέμα των μεταναστών, η Δημοκρατική Αριστερά τα αντιμετωπίζει πάντα στη βάση των ανθρωπιστικών αρχών, πολύ μακριά από ολοκληρωτικού και ρατσιστικού τύπου αντιλήψεις, από τις οποίες εμφορούνται άλλα κόμματα και κομματίδια.

Επιπλέον, ο κ. Δημητρακόπουλος τονίζει ότι δεν δέχεται να είναι συνυποψήφιος με τον Μάκη Γιομπαζολιά στην Α’ Αθήνας.

«Μετά απ' αυτή τη δήλωση, είναι προφανές ότι ο Μ. Γιομπαζολιας δεν μπορεί να είναι συνυποψήφιος με τους προερχόμενους απο τη Δημοκρατική Αριστερά συντρόφους και συντρόφισσες – του υπογράφοντος περιλαμβανομένου. Προφανώς και το κόμμα θα επιληφθεί άμεσα για το θέμα και θα ζητήσει απο τους Ελεύθερους Πολίτες να αποσύρουν την υποψηφιότητα Γιομπαζολιά στην Αθήνα» σημειώνει.

«Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά δεν δέχομαι να είμαι συνυποψήφιος με τον Μάκη Γιομπαζολιά στην Α’ Αθήνας. Υπάρχουν όρια ακόμη και στην ανοχή, και τα όρια αυτά ξεπεράστηκαν» καταλήγει.

Eνημέρωση από τις συγκεντρώσεις της 25/3/12 στην Κρήτη - Επεισόδια στα Χανιά!


Χανιά 25/3/2012

Μαζευτήκανε κάπου στα 300 με 400 άτομα στο ρολόι. Οι επίσημοι προστατεύονταν από διμοιρίες στα 50 μέτρα. Αυθόρμητα κάποιοι μαθητές κ ύστερα όλοι οι υπόλοιποι κατεβήκαμε στο δρόμο όπου μετά από λίγο μας απώθησε η αστυνομία με χημικά. Στη διάρκεια αυτής της επίθεσης πιάστηκαν 4 άτομα. Κόσμος έφυγε από τη παρέλαση και ανασυντάχθηκε στην αγορά για να κινηθεί με πορεία στο μπατσομέγαρο. Τώρα βρισκόμαστε 200 περίπου άτομα στο μπατσομέγαρο με 2 διμοιρίες οι οποίες πλησιάζουν. Οι μπάτσοι είπαν στο δικηγόρο ότι δε θα αποδώσουν κατηγορίες στους συλληφθέντες αν δεν αποχωρίσουμε. Εννοείται πως μένουμε μέχρι να ελευθερωθούν οι συλληφθέντες. Οι κατηγορίες είναι: αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση, οπλοκατοχή για ρόπαλα, στάση, θρασύτητα κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης. Όλα αυτά τους κατηγορούν ότι τα κάνανε με συναυτουργία στους 3. Το τέταρτο το κατηγορούσαν ότι έβγαζε φωτογραφίες πρόσωπα μπάτσων. Οι παρευρισκόμενοι καλούμε το κόσμο έξω από το μπατσομέγαρο. Το κράτος δείχνει τα δόντια του κ μεις ή θα σκύψουμε το κεφάλι ή θα τους δείξουμε ότι τα δόντια μας κόβουνε καλύτερα. Επαναλαμβάνω οι κατηγορίες είναι υπερβολικές. Πρέπει να έρθει τώρα κόσμος εδώ μέχρι να τους αφήσουν ελεύθερους.

Ενημέρωση: Τώρα τους μεταφέρανε στα δικαστήρια στον εισαγγελέα. Οι αλληλέγγυοι πάμε με πορεία στα δικαστήρια να πιέσουμε να αφεθούν ελεύθεροι. Χρειάζεται κόσμος στα δικαστήρια. Μας ακολουθούν κολλητά 4 διμοιρίες μπάτσοι.

2η Ενημέρωση: Αφού απελευθερώσαμε τους συλληφθέντες ο κόσμος κινήθηκε προς αγορά με πορεία. Είχαμε μια στρατιά μπάτσους από πίσω, 4 διμοιρίες με ασφαλίτες και λοιπούς. Αποφασίσαμε να πάμε από τις καφετέριες του Κουμ Καπι ώστε να μη μας ακολουθήσουν μπάτσοι. Τελικά οι μπάτσοι μας ακολούθησαν όπου βγήκαν από μια καφετέρια 5 φασίστες προκλητικά με υποτιθέμενα όπλα. Εκεί έγινε πέσιμο από μπάτσους και φασίστες όπου έπεσε πολύ ξύλο και πιάσανε 30 περίπου άτομα. Χρειάζεται να έρθει κόσμος.

3η Ενημέρωση: 62 δικοί μας και 2 φασίστες. Θα τους αφήσουν ελεύθερους. Κόσμος τώρα στο μπατσομέγαρο και στην αγορά.

Greece: In the Waiting Line


Έκκληση για απρόσκοπτη πρόσβαση στη διαδικασία παροχής ασύλου απευθύνει η Ύπατη Αρμοστεία και άλλοι ανθρωπιστικοί οργανισμοί, ενώ κάθε εβδομάδα, περισσότερα από 100 άτομα, μεταξύ αυτών κάποιες γυναίκες και παιδιά, περιμένουν ολονυχτίς έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, με την ελπίδα να καταφέρουν να υποβάλουν το αίτημά τους για άσυλο.

Η Ύπατη Αρμοστεία επισκέφθηκε πρόσφατα την Πέτρου Ράλλη και είδε ανθρώπους από διάφορες χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, όπως το Μπουρουντί, το Καμερούν, την Αιθιοπία, την Γκάνα, τη Ρουάντα και τη Σενεγάλη, καθώς και Ιρακινούς και Σύριους, να περιμένουν στην ουρά, ελπίζοντας πως αυτή η εβδομάδα θα είναι η τυχερή τους.

Από τη Ρώμη, ο Λόρενς Γιόλες, Περιφερειακός Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας, εξέφρασε ανησυχία για αυτή την κατάσταση. Παρακίνησε, μάλιστα, τις ελληνικές αρχές να αντιμετωπίσουν «αυτό το χρόνιο ζήτημα και να διασφαλίσουν ότι υπάρχει πρόσβαση στη διαδικασία παροχής ασύλου».

Η Ύπατη Αρμοστεία στηρίζει την Ελλάδα ώστε να αναμορφώσει το σύστημα ασύλου της. Η απρόσκοπτη πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου μέσω της ορθής καταγραφής των αιτημάτων, καθώς η αποτελεσματική εξέταση αυτών, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των βελτιώσεων που απαιτούνται. Παρόλο που τέτοιου είδους βελτιώσεις προβλέπονται στο πλαίσιο της νεοϊδρυθείσας Υπηρεσία Ασύλου, μόλις αυτή μπει σε λειτουργία, είναι σήμερα επιτακτική η ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών για όσους περιμένουν κάθε εβδομάδα έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλλοδαπών. 

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Αντιρατσιστική Δράση στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης!


Ολοήμερη Αντιρατσιστική Δράση πραγματοποιείται σήμερα, από νωρίς το πρωί στην Ροτόντα της Θεσσαλονίκης. Αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, μετανάστες και ντόπιοι, συλλογικότητες κοινωνικής αλληλεγγύης και πρωτοβουλίες γειτονιών, οικειοποιούνται την ιστορική πλατεία της πόλης και λένε όχι στο πογκρόμ που εξαπολύει κατά των μεταναστών της περιοχής η αστυνομία το τελευταίο διάστημα.

Η ημέρα δράσης περιλαμβάνει τρεις θεματικές

1. Οι πλατείες ανήκουν σε αυτούς που μιλούν τη γλώσσα τους στις 11.30 πμ, Στη συζήτηση συμμετέχουν συνελεύσεις γειτονιάς, μετανάστες και μικροπωλητές
2. Η αλληλεγγύη - πρώτο βήμα αντίστασης στις 14:00. Ενημέρωση από μέλη του κοινωνικού ιατρείου, φαγητό από την κουζίνα αλληλεγγύης
3. Όλα για όλους ή τα πάντα για τα αφεντικά. Ένας χρόνος από την απεργία πείνας των 300. Στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τη συμμετοχή πρώην απεργών πείνας, και της ομάδας νομικών για την υπεράσπιση προσφύγων & μεταναστών

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο χώρο θα πραγματοποιούνται βιντεοπροβολές και παρουσιάσεις.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις θα προχωρήσουν σε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Προβληματισμός από τους αυτόκλητους πολιτοφύλακες!





Προβληματισμό έχει προκαλέσει στις ηγεσίες των κομμάτων, αλλά και σε πολίτες που δεν θέλουν αυτοδικία, η εμφάνιση διαφόρων οργανώσεων στο Διαδίκτυο, οι οποίες καλούν σε δημιουργία πολιτοφυλακών προκειμένου, όπως ισχυρίζονται, «να προστατεύσουν τους πολίτες, τους οποίους το κράτος έχει αφήσει στο έλεος των κακοποιών».

Ο θόρυβος μεταφέρεται και στη Βουλή από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσο Κουράκη, ο οποίος ερωτά την κυβέρνηση αν εκτιμά ότι είναι παράνομη η προσπάθεια στρατολόγησης μαθητών από το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων «Αθηνά» το οποίο, όπως υποστηρίζει, καλεί σε παράνομες για το πολίτευμα δράσεις.

Να σημειωθεί ότι μέσα από ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο οι αυτόκλητοι πολιτοφύλακες προσκαλούν τους Έλληνες να ενταχθούν στις δυνάμεις τους και να πάρουν μέρος στις εξορμήσεις εκπαίδευσης που διοργανώνουν ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το χάος που, όπως σημειώνουν, είναι «προ των πυλών».

Την εξέλιξη αυτή καταδίκασε κατηγορηματικά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, ενώ για το ίδιο θέμα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος, διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη δράση και τη λειτουργία των «οργανώσεων» αυτών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κυρίως από «Το Βήμα» και το «Έθνος της Κυριακής», μία από τις ομάδες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους διατρανώνοντας ότι «θα προστατεύσουν τους πολίτες από το έλεος των κακοποιών» και είναι στο στόχαστρο των ερευνών αυτοαποκαλείται Πατριωτική Πολιτοφυλακή (ΠΠ), «μια από τις πολλές πανελλαδικά ομάδες εφέδρων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, συνεχίζουν τη στρατιωτική τους εκπαίδευση ακόμη και στην πολιτική τους ζωή», σύμφωνα με «Το Βήμα». Εκπρόσωπός της είναι ο Γεώργιος Ανεστόπουλος, ο οποίος υπογράφει επίσης και ως «Γεράκι του Αιγαίου».

Οπως εξηγεί ο κ. Ανεστόπουλος, φιλοδοξία της οργάνωσης είναι σε καιρό πολέμου «να αφήσει πίσω της μια οργανωμένη μονάδα πολιτοφυλακής από μη επίστρατους και γυναίκες, οι οποίοι θα μπορέσουν να συμβάλουν στην προστασία του άμαχου πληθυσμού από τα ξένα εχθρικά στρατεύματα». Τονίζει, ωστόσο, ότι «ουδέποτε ήταν στις προθέσεις μας, ούτε θα είναι ποτέ, η συμμετοχή μας στην καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων».

Ο κ. Ανεστόπουλος διαβεβαιώνει ότι «δεν έχουμε καμία διάθεση να πάρουμε τον ρόλο του αυτόκλητου σωτήρα, αλλά -εάν και εφόσον χρειαστεί- προτιμούμε να είμαστε έτοιμοι την ‘κρίσιμη ώρα’ προκειμένου να προστατέψουμε τις οικογένειές μας (και τον πληθυσμό μας) από τον (εντός των τειχών) πόλεμο που κάποιοι ‘μη Έλληνες - ανθέλληνες’ ετοιμάζονται να εξαπολύσουν ενάντια στον λαό μας, αντί να σφαγούμε ανυπεράσπιστοι σαν το σκυλί στ’ αμπέλι, τη στιγμή που η Πολιτεία αποδεικνύει καθημερινά την ανεπάρκειά της επί της προστασίας του λαού μας».

Σχετικά με την εκπαίδευση την οποία παίρνουν τα μέλη της εξηγεί ότι «σαφώς όμως υπάρχει διάταξη μικρογραφίας ενός τακτικού στρατού. Και βεβαίως, οι ικανότεροι και πιο ειδικά εκπαιδευμένοι σχηματίζουν την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων».

Μεγαλύτερη απειλή κατά τον κ. Ανεστόπουλο, ο υπερβολικός αριθμός των λαθρομεταναστών. Στην ερώτηση αν οι Έλληνες θα πρέπει να οπλιστούν για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης εγκληματικότητας, όπως πρότεινε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, απαντά: «Βεβαίως, πλην υπό προϋποθέσεις. Αν κάποιος έχει ψυχικά ασταθή χαρακτηριστικά, σαφώς και δεν μπορεί, ούτε πρέπει να φέρει όπλο, και αυτό μπορεί να διαγνωσθεί. Και φυσικά, απαιτείται μια εξαιρετικά επισταμένη εκπαίδευση του πολίτη στη χρήση του όπλου προτού επιτραπεί σε κάποιον να το κατέχει ελεύθερα για αυτοπροστασία».

Στην επισήμανση μάλιστα ότι αν οι πολίτες πάρουν τον νόμο στα χέρια τους κινδυνεύουμε να διολισθήσουμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις χάους, απαντά χαρακτηριστικά: «Καλύτερα να σε πάνε χωροφύλακες, παρά παπάδες».

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα το «Έθνος της Κυριακής» για τη δράση των παραστρατιωτικών οργανώσεων, μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί τουλάχιστον 23 «ορεινές εκπαιδεύσεις» με στόχο να είναι έτοιμοι την ώρα του «ένοπλου αγώνα».

Σε άλλο μήκος κύματος και διαφορετικές παραμέτρους κινείται το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Οπλων, το οποίο καλεί για την οργάνωση ενός κινήματος που αποκαλεί «Φύλακες της Γειτονιάς» (neighborhood watch).

Όπως εξηγεί ο διευθυντής του κέντρου Θεόδωρος Λιόλιος, αναπληρωτής καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Στρατιωτικών Εφαρμογών στη Σχολή Ευελπίδων, η εγκληματικότητα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ως εκ τούτου θεωρεί απαραίτητη «τη συγκρότηση ομάδων πολιτών που θα περιπολούν άοπλοι στις γειτονιές και θα ελέγχουν την εγκληματικότητα στην περιοχή τους με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Ο κ. Λιόλιος καλεί ακόμη και τις οργανώσεις της Αριστεράς να συμμετέχουν στις δραστηριότητές της. Υποστηρίζει ότι ανάλογες κινήσεις θα μπορούσαν να οργανωθούν και στα σχολεία.

Η ακροδεξιά πάντως «Χρυσή Αυγή» διαχωρίζει τη θέση της από τις «πολιτοφυλακές», αν και κάτοικοι μιλούν για «περιπολίες» μελών της στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι εκπρόσωποί της δηλώνουν πως «ουδεμία σχέση έχουμε με τις πολιτοφυλακές». Όπως λένε, είναι πολιτικό κόμμα με συγκεκριμένη οργάνωση, θέσεις και δράσεις.