Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Βανδάλισαν τα περίπτερα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στην Θεσσαλονίκη!


Συνθήματα υβριστικά, ρατσιστικά και ομοφοβικά έγραψαν άγνωστοι χθες το βράδυ σε όλα τα περιπτερα και τα ταμπλό του 1ου Φεστιβάλ Υπερηφάνιας στην Θεσσαλονίκη στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε μια τέτοιου τύπου επίθεση καλούσε στην ουσία ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος παίρνοντας σβάρνα τα κανάλια ζητούσε την "αντίδραση αγανακτισμένων" πολιτών ενάντια στη διοργάνωση του Gay Pride.




Στην ανακοίνωσή της επίσης η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης χαρακτήριζε την εκδήλωση "γεγονός απαράδεκτο για τα ήθη και τα έθιμα της πόλης" και τόνιζε "Απορούμε, θλιβόμεθα, διαμαρτυρόμεθα και γνωρίζουμε ότι πολίτες, άνδρες και γυναίκες, ιδίως νέοι της πόλεώς μας έχουν δηλώσει ότι θα αντιδράσουν έντονα σε τέτοια παρουσία και ανήθικη παρέλαση οπουδήποτε στην πόλη μας αλλά ειδικότερα στην καρδιά της ζωής των δύο μεγάλων μας Ναών, Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και Αγίας Σοφίας".
Τον βανδαλισμό των περιπτέρων καταγγέλλει η Νεολαία Συνασπισμού και τονίζει πως η κατάλληλη απάντηση στις ομοφοβικές αυτές επιθέσεις είναι "το να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών και συμπολιτισσών μας με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και να συμμετέχουμε στη μάχη για την κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους".


Σήμερα συνεχίζεται για δεύτερη μέρα το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας με κεντρικό σύνθημα «Μία αγάπη – χίλια χρώματα»

Αυτή την στιγμή οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ στήνουν τα περίπτερα και ενημερώνουν τους πολίτες.

Οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο της πόλης και τους επισκέπτες της να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα κορυφωθούν με την παρέλαση που θα ξεκινήσει και θα καταλήξει στο νέο πεζόδρομο Αγ. Σοφίας το Σάββατο από 20:30 έως 21:30. Η εκδήλωση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θέλει να περάσει το μήνυμα ότι "κανένας συνάνθρωπός μας δεν πρέπει να ντρέπεται ή να υφίσταται κοινωνικές και νομικές διακρίσεις λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού ή του κοινωνικού του φύλου". Οι διοργανωτές επιδιώκουν το 1ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης να είναι μια γιορτή για όλη την πόλη και όχι μόνο για την κοινότητα των γκέι, των λεσβιών, των bi και των trans, γιατί η ισότητα είναι υπόθεση όλων, αλλά και για να δείξει η Θεσσαλονίκη ότι είναι μια πόλη ανοιχτή και φιλόξενη προς κάθε είδους ετερότητα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ.



Να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές του 1ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στην Θεσσαλονίκη είναι οι Α.Μ.Κ.Ο. Τhessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης και η ΗΟΜΟphonia: Συλλογικότητα για το Pride Θεσσαλονίκης



Πηγή

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση για τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες από το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων!


Το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών καταγγέλλει τις ακραίες ρατσιστικές επιθέσεις που έγιναν εναντίον τριών μεταναστών τις τελευταίες μέρες στην περιοχή της Νέας Χώρας. Οι μετανάστες κοιμόντουσαν έξω, αφού δεν είχαν στέγη και οι δολοφονικές επιθέσεις έγιναν από ομάδα που φορούσε μαύρα ρούχα και επέβαινε σε μηχανάκια. Οι επιθέσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις εκατοντάδες που γίνονται σε όλη τη χώρα, ιδίως το τελευταίο διάστημα, όπου η ρατσιστική και η φασιστική βία έχουν πάρει τραγικές διαστάσεις. Οι τελευταίες επιθέσεις χαρακτηρίζονται από ακραίο μίσος και είναι πρωτόγνωρες για τα Χανιά, αφού οι δράστες χρησιμοποίησαν μαχαίρια και σιδηρολοστούς, με στόχο τη δολοφονία των θυμάτων. Οι δύο μετανάστες έχουν χτυπήματα από μαχαίρι, ενώ ο τρίτος έχασε το ένα του νεφρό από τα χτυπήματα!

Απέναντι σ’ αυτά τα ακραία ρατσιστικά φαινόμενα θα πρέπει ολόκληρη η κοινωνία να είναι ενωμένη και αλληλέγγυα. Θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα δίχτυ προστασίας όλων των πολιτών από τις φασιστικές συμμορίες. Η υπόθεση δεν αφορά μόνο τους μετανάστες ή και αυτούς που τους υποστηρίζουν, αλλά ολόκληρη την κοινωνία, αφού οι μετανάστες είναι ο πρώτος στόχος των φασιστών, ως οι πιο αδύναμοι. Μετά θα έρθει η σειρά όλων των άλλων. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σε περιόδους κρίσης αυξάνεται η ρατσιστική βία. Είναι η βία που έζησαν οι Εβραίοι επί Χίτλερ, αλλά η βία αυτή ήταν μόνο η αρχή της φασιστικής θηριωδίας, που εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την κοινωνία και τον κόσμο. Είναι η βία που έχουν ζήσει πολλοί Έλληνες του εξωτερικού από νεοναζιστικές ομάδες. Σήμερα είναι οι μετανάστες, αύριο θα είναι οι ομοφυλόφιλοι, μεθαύριο οι ναρκομανείς, οι κομμουνιστές, οι αναρχικοί, όλοι όσοι δεν συμφωνούν με τις απόψεις της φασιστικής ιδεολογίας, στο τέλος ολόκληρη η κοινωνία. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, που το φίδι έχει βγει από το αυγό και αρχίζει να δαγκώνει, σε λίγο θα μπει στο σπίτι του κάθε πολίτη, του κάθε νοικοκυραίου, που νομίζει ότι δεν θα τον πειράξουν επειδή κοιτάει τη δουλειά του.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα, κάθε κοινωνικό και πολιτικό φορέα να καταδικάσει τα ακραία αυτά γεγονότα!

Καλούμε κάθε πολίτη ξεχωριστά, από τη θέση του γονιού, του γείτονα, του δασκάλου, του συμπολίτη, να αντιδράσει με όποιο τρόπο μπορεί στην τυφλή βία και να σταθεί αλληλέγγυος στα ανυπεράσπιστα θύματά της!

Καλούμε στο συντονισμό της δράσης όλων των αντιρατσιστικών-αντιφασιστικών οργανώσεων!

Καλούμε την Αστυνομία να βρει τους ενόχους, πριν θρηνήσουμε νεκρούς!


ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟ ΦΟΒΟ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!



ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Δεύτερη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών!


Δεύτερη επίθεση από φασίστες μέσα σε ένα 24ωρο έγινε το βράδυ της Κυριακής στα Χανιά. Οι νεοναζί αυτή τη φορά χτύπησαν με σιδερολοστούς έναν άστεγο 25χρονο Αιγύπτιο μετανάστη. Τα χτυπήματα ήταν τόσο δολοφονικά ώστε υπήρξε κίνδυνος για τη ζωή του και χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης νεφρού. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, μια συμμορία δολοφόνων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η εκλογική άνοδος των νοσταλγών του Χίτλερ να μεταφραστεί σε πογκρόμ από τάγματα εφόδου ενάντια σε όποιον δεν ταιριάζει στα αρρωστημένα πρότυπα τους. Καλούμε όλη την κοινωνία των Χανίων να καταδικάσει τις ρατσιστικές επιθέσεις και να απομονώσουμε τη Χρυσή Αυγή με ένα μεγάλο αντιφασιστικό κίνημα.


Πηγή

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Επίθεση Χρυσής Αυγής κατά μετανάστη!


Ρατσιστική επίθεση δέχτηκε μετανάστης στο σταθμό Αττική το βράδυ των εκλογών. Υπάρχει μάλιστα ερασιτεχνικό βίντεο που καταγράφει την επίθεση ενώ σύμφωνα με αυτούς που το ανάρτησαν την επίθεση πραγματοποίησαν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στο 46'' του ερασιτεχνικού βίντεο που τράβηξε επιβάτης, ακούγεται ο μετανάστης να φωνάζει "βοήθεια" ενώ οι Χρυσαυγήτες φαίνεται να τον χτυπούν. Ένας άνδρας της ασφαλείας του σταθμού παρακαολουθεί εξ' αποστάσεως τον βάναυσο προπηλακισμό.

Ο αυτόπτης μάρτυρας - που κατά πάσα πιθανότητα ήταν μόνος του στο σημείο - προσποιείται ότι μιλάει στο τηλέφωνο, προφανώς για να καταφέρει να τραβήξει το βίντεο.

Οι κάμερες ασφαλείας του σταθμού πρέπει να έχουν αποτυπώσει τα πρόσωπα των δραστών, καθώς κάποιος από τα μέλη της Χρυσής Αυγής ακούγεται να φωνάζει: "Μας έχουν πάρει οι κάμερες, πάμε να την κάνουμε". Η Χρυσή Αυγή επί τω έργω. Να τους χαίρεται το 6,9% που τους ξαναψήφισε!


Και νέα επίθεση σε μετανάστες στα Χανιά!




Τα ξημερώματα της Κυριακής δύο μετανάστες, που είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο στην παραλία της Νέας Χώρας, δέχτηκαν επίθεση με σιδηρολοστούς και μαχαίρια από 4 άτομα. Αφού τους χτύπησαν τους πήραν ρούχα, κινητά, χρήματα.

Και οι δύο νοσηλεύονται με κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις, μαχαιριές, εκδορές, σπασίματα κλπ. Σύμφωνα με πληροφορίες την επίθεση πραγματοποίησαν Χρυσαυγίτες που πανηγύριζαν για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή.

Το απόγευμα της Δευτέρας καλέστηκε ανοιχτή συνέλευση για το θέμα προκειμένου να βγει συλλογική καταγγελία για το περιστατικό.


Πηγή

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Aφιέρωμα στα ανθρώπινα δικαιώματα από το Ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας!


Αφιέρωμα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας - Ομάδα 17

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στο Ηράκλειο Κρήτης διοργανώνει την Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 και ώρα 18.30 στην αίθουσα του Δήμου Ηρακλείου Ανδρόγεω, αφιέρωμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με προβολές 4 ταινιών, που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης και των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
Παρασκευή 22 Ιουνίου
ΗΜΕΡΑ 1η : ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

18.30: H «Στα σύνορα του κόσμου», πρωτότυπος τίτλος: In This World (2002) Σκηνοθεσία: Michael Winterbottom (Πρόσφυγες – Μετανάστες)

20.30: H «Λίλιαν for ever», πρωτότυπος τίτλος: Lilja 4-ever (2002) Σκηνοθεσία: Lukas Moodysson (woman trafficking, Παραβίαση Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας)


Σάββατο 23 Ιουνίου
ΗΜΕΡΑ 2η : ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

18.30: H «Δύναμη Ψυχής», πρωτότυπος τίτλος: Imagining Argentina (2003) Σκηνοθεσία: Christopher       Hampton (Ελευθερία Έκφρασης – Τύπος – Αναγκαστικές Εξαφανίσεις – Βασανιστήρια)

20.30: H «Ματωμένη Κυριακή», πρωτότυπος τίτλος: Bloody Sunday (2002) Σκηνοθεσία: Paul Greengrass (Πολιτικά δικαιώματα – Συγκεντρώσεις – Ειρηνικές διαδηλώσεις).''

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Καμία ανοχή στο σεξισμό, καμία ανοχή στο ρατσισμό και τη φασιστική βία!



Πριν λίγες βδομάδες στα γνωστά περιστατικά ρατσιστικής βίας σε μετανάστες με πρωταγωνιστές μέλη της Χρυσής Αυγής, προστέθηκαν δύο ακόμα: μοίρασμα φυλλαδίων έξω από gay bars στο Γκάζι με κεντρικό σύνθημα «μετά τους μετανάστες έρχεται η σειρά σας» και ο ξυλοδαρμός ενός 29χρόνου ο οποίος βγαίνοντας από μαγαζί της ίδιας περιοχής δέχτηκε επίθεση από τρία μέλη της δολοφονικής αυτής οργάνωσης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλά χτυπήματα.

Αν και οι παραπάνω επιθέσεις φαίνονται μεταξύ τους ασύνδετες και εκφράζονται από μειοψηφικές ναζιστικές συμμορίες, οι ιδέες που τις υποκινούν είναι ίδιες και δεν είναι τόσο μειοψηφικές. Ρατσιστική και σεξιστική προπαγάνδα γίνεται σκόπιμα και συστηματικά από το κράτος, τα ΜΜΕ, ακροδεξιά και φιλοναζιστικά κόμματα, όπως το ΛΑΟΣ και η Χρυσή Αυγή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας χυδαίας προπαγάνδας πρόσφατα ήταν αυτό ενάντια στις οροθετικές ιερόδουλες: αρχικά ήταν «μετανάστριες που μεταφέρουν νοσήματα και ασθένειες στους ντόπιους» και όταν αυτό αποδείχτηκε ψέμα ήταν απλά ιερόδουλες γυναίκες που «μόλυναν » τους νοικοκυραίους.

Στόχος των ρατσιστικών και σεξιστικών ιδεών είναι ο αποπροσανατολισμός του κόσμου από την πραγματική αιτία προβλημάτων του. Καλλιεργούνται με κάθε ευκαιρία και έχουν στόχο την εκμετάλλευση και το διαχωρισμό μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Ως αποτέλεσμα, φαινόμενα λεκτικής και σωματικής βίας (φασιστικήςή μη), ομοφοβία και αποκλεισμό, σεξιστική καταπίεση και ρατσισμό υφίστανται μετανάστες/τριες, γυναίκες που γίνονται στόχος και εξιλαστήρια θύματα, αλλά και οι ομοφυλόφυλοι.

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ευρέως αποδεκτή ακόμη και σήμερα. Παρόλο που υπήρχαν κοινωνίες, όπως της αρχαίας Σπάρτης, όπου ο έρωτας μεταξύ αντρών ήταν θεσμοθετημένος μέσα στη δομή του στρατού ή το παράδειγμα ομοφυλοφυλικών σχέσεων της κάστας των πολεμιστών της φεουδαρχικής Ιαπωνίας, των Σαμουράι που αποδεικνύουν πως ο έρωτας ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου ήταν ανέκαθεν ένα σύνηθες στοιχείο της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

H σημερινή μορφή κοινωνίας, ο καπιταλισμός χρειάζεται όμως εργατικό δυναμικό που μόνο η γέννηση παιδιών στα πλαίσια της οικογένειας μπορεί να παρέχει. Η ομοφυλοφιλική σεξουαλικότητα αμφισβητεί την άποψη ότι η συμβατική οικογένεια είναι ο μόνος δυνατός τρόπος ζωής. Συνεπώς, γίνεται προσπάθεια να κατασταλεί κάθε «παρεκλίνουσα» μορφή σεξουαλικότητας μέσα από την καταπίεση, το φόβο και τη βία, ακόμα και με νόμους του κράτους.

Σε πείσμα όμως των κυρίαρχων ιδεών έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα αντιστάσεις και κινήματα που τις αμφισβητούν και παλεύουν. Το κίνημα για την απελευθέρωση των ομοφυλοφύλων έχει πλούσια ιστορία. Ξεκίνησε το 1969 από τα γνωστά γεγονότα στο Στόνγουολ της Ν. Υόρκης, και κατέληξε στη συγκρότηση του «Γκέι Απελευθερωτικού Μέτωπου» (GLF: Gay Liberation Front). Αυτό ήταν η αρχή της δημιουργίας ενός κινήματος για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των ομοφυλόφιλων στην Αμερική που ενέπνευσε τη δημιουργία αντίστοιχων κινημάτων σε πολλές χώρες.

Στην Ελλάδα το 1980 συγκροτήθηκε το ΑΚΟΕ (Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλόφιλων Ελλάδας). Το Αthens Pride –φεστιβάλ περηφάνιας, οργανώνεται από το 2005 στην Αθήνα κάθε Ιούνη ως επέτειος της εξέγερσης του Στονγουολ, με τη συμμετοχή πολλών ΛΟΑΤ οργανώσεων, αντιρατσιστικών κινήσεων, φορέων όπως γίνεται σε πολλά μέρη του κόσμου.

Η κίνηση «Απελάστε το ρατσισμό» είναι κομμάτι του κινήματος ενάντια στην ιδεολογία που καλλιεργεί το μίσος, τη βία και τις διακρίσεις. Είναι ενάντια στο ρατσισμό,το φασισμό και κάθε μορφής καταπίεσης. Παλεύει για ίσα δικαιώματα για όλους και όλες.

• Γι΄αυτό είναι ενάντια στην καταπίεση των ομοφυλόφυλων και το σεξισμό

• Γι’ αυτό υπερασπίζεται τα αιτήματα της LGBT κοινότητας: το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο, το δικαίωμα στο σύμφωνο συμβίωσης, στην τεκνοθεσία, την άρση των διακρίσεων σε κοινωνικό, εργασιακό και θεσμικό επίπεδο, το δικαίωμα στο σεξουαλικό προσανατολισμό.

• Γι’ αυτό καλεί ντόπιους και μετανάστες/στριες, γυναίκες και άντρες με οποιαδήποτε σεξουαλική προτίμηση σε κοινούς αγώνες και διεκδικήσεις.

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”




Επίθεση κατά Πακιστανών στην Ναύπακτο!

Μια περίεργη υπόθεση εμπρηστικής επίθεσης σε βάρος Πακιστανών, ερευνάται από την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας. Άγνωστοι τη νύχτα πέταξαν στουπί με εύφλεκτο υγρό σε χώρο όπου κοιμούνται Πακιστανοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, στις δυο τα ξημερώματα, ομάδα ατόμων που πιθανότατα φορούσαν κουκούλες, μετέβησαν σε ισόγειο χώρο στην Ναύπακτο, όπου κοιμούνται Πακιστανοί μετανάστες.

Αφού έσπασαν την πόρτα της εισόδου, πέταξαν στο εσωτερικό ένα αναμμένο στουπί και εξαφανίστηκαν. Τα άτομα ήταν πέντε, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ενώ η φωτιά σβήστηκε από έναν Πακιστανό που εκείνη την ώρα κοιμούνταν στο εσωτερικό του ισογείου.

Η υπόθεση ερευνάται από το Αστυνομικό Τμήμα της Ναυπάκτου και έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά στην τοπική κοινωνία.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Αντιφασιστικές διαδηλώσεις την Παρασκευή σε όλη την Ελλάδα!



Αντιφασιστικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται αύριο στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό καλούν στην κινητοποίηση ενάντια στις νεοναζιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και τον φασισμό. 

«Ο Κασσιδιάρης έδειξε το δολοφονικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής σε βάρος της Αριστεράς. Η Αστυνομία και η διοίκηση του ΑΝΤ-1 τον άφησαν να διαφύγει! Έξω η συμμορία δολοφόνων της Χρυσής από τα ΜΜΕ, από τις γειτονιές, από παντού! Όλοι, όλες στο συλλαλητήριο κατά των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής, Παρασκευή 8 Ιούνη στην Ομόνοια 7μμ», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και καλεί συνδικάτα, την αριστερά ενωμένη, τις κινήσεις υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών, τις αντιφασιστικές κινήσεις να στηρίξουν το συλλαλητήριο.

«Καμιά ανοχή στους τραμπούκους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις δημοκρατικές ελευθερίες για να καταστρέψουν τη δημοκρατία και την ελευθερία. Δεν θα αφήσουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής να επιβάλουν εκλογές βίας και τραμπουκισμών , κάνοντας επιθέσεις σε Γραφεία αριστερών οργανώσεων, κάνοντας μηχανοκίνητες επιδρομές του παραστρατιωτικού μηχανισμού τους όπως τη προηγούμενη βδομάδα, κάνοντας πογκρόμ κατά των μεταναστών, κάνοντας επιτήρηση της εμφάνισης και του ντυσίματος νέων, κάνοντας επιτήρηση των σταθμών του Μετρό και του ΗΣΑΠ. Καλούμε το εργατικό κίνημα να τους κλείσει το δρόμο, να τους απομονώσει», τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ .

«Απαιτούμε τη σύλληψη του Κασιδιάρη! Την αποβολή των αποβρασμάτων της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ τώρα. Ούτε στη Βουλή ούτε πουθενά οι νεοναζί μαχαιροβγάλτες! Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας! Όλοι αύριο στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό.

Aντιφασιστικά συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν αύριο :

Αθήνα, πλατεία Ομονοίας, στις 19.00
Θεσσαλονίκη, άγαλμα Βενιζέλου, στις 18.00
Ρέθυμνο, Δημαρχείο, στις 19.00
Γιάννενα, Ακαδημία, στις 18.00
Πάτρα, πλατεία Γεωργίου, στις 19.00
Ηράκλειο, Λιοντάρια, στις 18.30
Αλεξανδρούπολη, Δημαρχείο, στις 19.00

Εν τω μεταξύ, στην Ξάνθη αντιφασιστικό συλλαλητήριο διοργανώνεται σήμερα, Πέμπτη 7 Ιουνίου, στις 18.00, με σημείο συνάντησης την κεντρική πλατεία.


Τραμπουκισμοί Κασιδιάρη σε ζωντανή εκπομπή - Επιτέθηκε με χαστούκια και μπουνιές!



Επίθεση με χαστούκια και μπουνιές δέχτηκε η Λιάνα Κανέλλη από τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη στον ANT1. Είχε προηγηθεί λογομαχία με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, στην οποία πέταξε νερό. Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έχει ζητήσει τη σύλληψη του. Τον Ηλία Κασιδιάρη αναζητά η αστυνομία, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί. Στο μεταξύ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει το περιστατικό. 

Δείτε το βίντεο εδώ!

Το περιστατικό ξεκίνησε με τη λογομαχία του Ηλία Κασιδιάρη με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου. Όταν η κ. Δούρου αναφέρθηκε στη δίκη του Κασιδιάρη που επρόκειτο να γίνει χθες και αναβλήθηκε για τις 11 Ιουνίου, εκείνος εξοργισμένος της πέταξε ένα ποτήρι με νερό. 

Η Λιάνα Κανέλλη αντέδρασε και προσπαθώντας να υπερασπιστεί τη Ρένα Δούρου του ζήτησε το λόγο. Ο Ηλίας Κασιδιάρης σηκώθηκε από την καρέκλα του, έβγαλε το μικρόφωνο του και κινήθηκε απειλητικά κατά της Λ. Κανέλλη. Την χαστούκισε και τη χτύπησε επανειλημμένα γροθιές, ενώ ο παρουσιαστής της εκπομπής, Γιώργος Παπαδάκης προσπαθούσε να τον σταματήσει.

Η Λιάνα Κανέλλη είναι τραυματισμένη. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έχει ζητήσει τη σύλληψη του Ηλία Κασιδιάρη. Εν τω μεταξύ, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με το newsbeast, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, δήλωσε πως θα καταθέσει μήνυση στην κ. Κανέλλη, διότι τον χτύπησε πρώτη!

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr τεχνικοί και υπάλληλοι του ANT1, προσπάθησαν να εμποδίσουν τον Ηλία Κασιδιάρη να φύγει από το στούντιο καθώς περίμεναν να έρθει η αστυνομία. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής απείλησε τους υπαλλήλους του ANT1, λέγοντας, «θα σας στείλω εκατό Χρυσαυγίτες». Στο στούντιο του ANT1 κατέφτασε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας. 

Η απάντηση Κανέλλη στον αέρα του ANT1

«Όποιοι νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα βγάλουν το ΚΚΕ από την πατριωτική δράση αυτού του τόπου είναι γελασμένοι», δήλωσε η κ. Κανέλλη, μιλώντας στην ίδια εκπομπή μετά το περιστατικό. «Αν δεν το κόψουμε το απόστημα μόνοι μας, μπροστά μας θα το βρούμε. Αυτοί που παρασύρθηκαν και τους ψήφισαν, να ξέρουν τι φίδι έβαλαν στον κόρφο τους» πρόσθεσε και σημείωσε «δεν πρόκειται να μας κανει σαπούνι κανένας Κασιδιάρης. Να τον χαίρεται η μάνα που το γέννησε». 

Στην εκπομπή παρενέβη και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Μάκης Μαΐλλης, ο οποίος έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για άνανδρους τραμπούκους. «Δεν βρίσκω λόγια καταγγελίας και αγανάκτησης για τους άνανδρους τραμπούκους, τους αντικομμουνιστές, αυτήν την πολιτική αλητεία που εμφανίζεται ως προστάτης του ελληνικού λαού. Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ με τέτοιες ενέργειες; Είναι βαθιά νυχτωμένοι». 

«Οι νεοναζιστές αποκαλύφθηκαν και στον τηλεοπτικό χρόνο», σημείωσε παρεμβαίνοντας και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και συνέχισε. «Πρώτα πρέπει να αντιδράσουν εκείνοι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να μπούν στη βουλή οι μπράβοι ναζιστές»


Ξυλοδαρμός δημοσιογράφου της Jerusalem Post στην Αθήνα!



Ένας δημοσιογράφος της Jerusalem Post, ο Gil Shefler, ξυλοκοπήθηκε άγρια σε μία από τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επίθεση σημειώθηκε στις 20.00 όταν μία ομάδα περίπου 20 ατόμων, που φορούσαν κουκούλες, άρχισε να χτυπάει τους μετανάστες και τους άστεγους στη μέση του δρόμου.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, η επίθεση διήρκεσε 15 λεπτά, ενώ η αστυνομία δεν ήταν πουθενά. Ο Gil Shefler, που επιχείρησε να τραβήξει φωτογραφίες από την επίθεση, ξυλοκοπήθηκε άγρια, ενώ οι δράστες του αφαίρεσαν και την φωτογραφική μηχανή. Ο Gil Shefler μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι και το στήθος. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει πάρει εξιτήριο και είναι σε καλή κατάσταση. 

Ο δημοσιογράφος της Jerusalem Post βρισκόταν στην Αθήνα για ένα ρεπορτάζ σχετικά με τη Χρυσή Αυγή. «Όταν αυτές οι επιθέσεις γίνονται μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πρωτεύουσας τότε σαφώς υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να γίνουν περισσότερα για προστατευτούν οι Έλληνες πολίτες, οι μετανάστες, οι τουρίστες και οι δημοσιογράφοι από το κύμα της βίας στους δρόμους», δήλωσε ο Gil Shefler, ο οποίος ανέφερε στις αρχές πως δεν γνωρίζει ποιοι ήταν οι δράστες της επίθεσης και κάνει λόγο για εξτρεμιστικές οργάνωσεις. «Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επίθεσης κουκουλοφόρων με ρόπαλα. Χτυπήθηκα στο κεφάλι ενώ τραβούσα φωτογραφίες. Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα στην Αθήνα...» λέει ο τραυματισμένος Gil Shefler κοιτώντας την κάμερα. 

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα, όπως έχουν καταγγείλει θύματα επιθέσεων, μετανάστες, πολίτες και αντιρατσιστικές οργανώσεις, οι ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών έχουν μετατραπεί σε καθημερινό φαινόμενο στο κέντρο της Αθήνας μετά και την εκλογική άνοδο της Χρυσής Αυγής. 

Ανακοίνωση για την εμπρηστική επίθεση στο Στέκι Μεταναστών!

Το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανιών, καταδικάζει την εμπρηστική ενέργεια που σημειώθηκε από αγνώστους την Κυριακή 3/6, στο Στέκι Μεταναστών-Κοινωνικό Κέντρο της οδού Τσαμαδού στα Εξάρχεια. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής και κατ' επεκταση των φασιστικών αντιλήψεων, συνοδεύεται από επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές, τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία. Το μεγάλο ποσοστό της Χρυσής Αυγής στις τάξεις της Αστυνομίας δικαιολογεί φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας, όπως η εισβολή αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην ΑΣΟΕΕ και επιθέσεις με κρανοφόρους κατά την διάρκεια των φοιτητικών εκλογών. Αλλά και η πρόσφατη σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής για επιθέσεις σε μετανάστες στην Αθήνα καθώς και η άμεση απελευθέρωση τους, δείχνει ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ παρακράτους και Χρυσής Αυγής. Το κύμα ρατσιστικών-φασιστικών επιθέσεων που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα πρέπει να βρει την απάντηση που του αντιστοιχεί.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 8/4/12, μέλη της Χρυσης Αυγής επιτέθηκαν και στο Κοινωνικό Στέκι- Στέκι Μεταναστών στα Χανιά, θέλοντας να δείξουν τις πρακτικές τους και να εκφοβίσουν. Θεωρούν ότι σαν απόγονοι των ναζί, μπορούν να αναβιώσουν τη «Νύχτα των κρυστάλλων» και να καταστείλουν καθετί ενεργό κύτταρο στην κοινωνία που αντιστέκεται . Είναι προφανής η φασιστική λογική τέτοιων ενεργειών. Εξίσου προφανές το ότι δεν μας φοβίζουν, αλλά μάς κάνουν πιο αποφασισμένους να συνεχίσουμε τον αγώνα πιο μαχητικά και πιο οργανωμένα

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στο Στέκι Μεταναστών- Κοινωνικό Κέντρο γνωρίζοντας ότι εντέλει το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους.

Παρά το μαύρο φόντο -άνοδο ακροδεξιάς, νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, εκβιαστικά διλήμματα για τον εξαθλιωμένο πια λαό- , εμείς επιμένουμε για άλλη μια χρονιά με βασικό σύνθημα την αλληλεγγύη. Το 7ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ θα γίνει και φέτος στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών στις 30 Ιούνη και 1 Ιούλη.


Στη βαρβαρότητα αντιστεκόμαστε με αλληλεγγύη.

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Αντιφασιστικό κάλεσμα!




Η είσοδος της νεοναζιστικής συμμορίας (Χρυσής Αυγής) στο κοινοβούλιο έδωσε το σήμα για την αύξηση καθημερινών ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων κατά μεταναστών, εργαζομένων, φοιτητών, ομοφυλοφίλων και κάθε κατηγορία συμπολιτών μας που «μπαίνουν στο μάτι» αυτών των αντιδραστικών αποβρασμάτων.

Αυτή είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη γιατί η Χ.Α. δεν είναι ούτε αντιμνημονιακη, ούτε αντισυστημικη οργάνωση, όπως η ιδία ισχυρίζεται. Ούτε φυσικά είναι με το λαό και τους εργαζόμενους. Δεν συμμετείχαν ποτέ στους αγώνες των εργαζομένων, για δουλειά, αξιοπρεπή αμοιβή, υγεία, παιδεία και διαβίωση. Είναι αυτοί που οργανώνουν απεργοσπασίες, όπως στη Χαλυβουργεία στο Βόλο, επιθέσεις κατά φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ, ρατσιστικά πογκρόμ κατά μεταναστών στο κέντρο της Αθηνάς με ρόπαλα, κράνη και χεριά. Δηλητηριάζουν τους νέους στα σχολειά με μισαλλόδοξες θεωρίες εναντίον όλων των αδυνάμων και καταπιεσμένων, που όμως είναι η μερίδα της κοινωνίας που αυτή την στιγμή παλεύει για την ανατροπή του μνημονίου και αυτού του σάπιου συστήματος.

Οι παππούδες μας στην μάχη της Κρήτης πριν εβδομήντα χρόνια ΔΕΝ ψήφιζαν τους νάζι, τους πολεμούσαν. Για αυτό κιόλας στο Ρέθυμνο και γενικότερα στην Κρήτη η Χ.Α. χρεώνεται τα χαμηλότερα ποσοστά πανελλαδικά. Επίσης, όποτε οι φασίστες εδώ έκαναν επιθέσεις, εισέπρατταν δυναμικές κινητοποιήσεις και μαζική καταδίκη από τη τοπική κοινωνίας.

Οι νεοναζί χρησιμοποιούν την τρομοκρατία για να εμποδίσουν το ρεύμα της κοινωνίας που θέλει να αλλάξει το σκηνικό στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο. Θέλουν να ανακόψουν αυτό το ρεύμα ανθρώπων, που διεκδικεί να ζήσει σε ένα κόσμο χωρίς φτώχεια, πόλεμο και ρατσισμό.

Είναι λοιπόν ανάγκη για δημιουργία ενός ακόμα πλατύτερου αντιφασιστικού-κοινωνικού μετώπου που θα στηρίζεται στα σωματεία, τους συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών, τις συνελεύσεις, κάθε οργάνωση, ομάδα, κάθε δημοκρατικού ανθρώπου που θίγεται από την ανάπτυξη του φασιστικού φαινόμενου. Στόχος αυτού του μετώπου είναι η αποκάλυψη και η απομόνωση των νεοναζιστών σε κάθε χώρο εργασίας, γειτονία, σχολή ή σχολείο. Διεκδικούμε να σταματήσει το κράτος την κάλυψη των νεοναζιστικών συμμοριών και να εμποδίσει την τρομοκρατική τους δράση. ΕΜΠΡΟΣ δημοκράτες, προοδευτικοί, αντιφασίστες, όλοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τους νεοναζί!

Καλούμε σε αντιφασιστική διαδήλωση την παρασκευή 8 /6
με συγκέντρωση στο δημαρχείο 7 μμ.


Πρωτοβουλία για το ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στο Ρέθυμνο

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Επίθεση με μαχαίρι σε αλλοδαπούς - τρεις τραυματίες!



Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν λίγο μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα 3 αλλοδαποί στην περιοχή του Νέου Κόσμου. Και οι 3 τραυματίες, ένας εκ των οποίων σοβαρά, μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μία ομάδα αγνώστων, οι οποίοι φορούσαν κράνη, επιτέθηκαν αρχικά σε έναν 40-χρονο υπήκοο Αλβανίας στη διασταύρωση των οδών Κριναγόρου και Δημόνακτος.

Είκοσι λεπτά αργότερα τα ίδια, πιθανόν, άτομα επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δύο υπήκοους Πολωνίας στη διασταύρωση των λεωφόρων Καλλιρόης και Βουλιαγμένης.

Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.